Gép hatásai

Az eszköz tervezői csapata kifejlesztett több olyan egyedi megoldást, mellyel biztonságossá tette az EMS kezelések alkalmazását akár 12 csatornás készüléknél alkalmazva is.
Az EF-1280 géppel alkalmazott egyedi IST (Impulse-shift technology) technológia lényege, hogy lecsökken az emberi testre jutó elektromos terhelés mértéke, ugyanakkor megmarad az izmokra gyakorolt ingerlő hatás ereje.

A klasszikus, galvanikusan leválasztott csatornákkal dolgozó eszközökkel szemben az IST technológia használata a testre nézve kedvezőbb, mert egy adott időpillanatban egyszerre csak egy pontban van stimuláció az emberi testen.
Ennek a legnagyobb előnye, hogy kiküszöbölhető az esetleges csatornapárok közötti impulzusok testen belüli kereszteződése, továbbá ezáltal az egész gép energiaigénye és a kijövő jel teljesítménye a töredékére csökkenthető. Az emberi test felé közvetített elektromos áram mennyisége - a 12 csatornára vetítve is - csupán egyetlen csatorna erejével egyenlő. A gép teljes kimenő teljesítménye, teljes kivezérlés mellett maximum 3,5 Watt, ami figyelembe véve az impulzus csúcsokat és a köztük lévő szünetet a valós kijövő teljesítmény nem több mint 0,06 Watt RMS, ezzel egyedülálló a piacon található gépek között.

Az egész testes izomstimuláció eddigi elterjedésének fő korlátja az elektróda technológiára is visszavezethető, mivel korábban szilikon és fém alapú elektródákat használtak, illetve elektróda zselé vagy gél is szükséges volt a megfelelő impulzus-továbbításhoz, hogy elkerülhető legyen a bőrirritáció.
Az általunk használt egyedi és rugalmas anyagú FCPE elektródákat csupán tiszta vízzel kell átitatni használat előtt. Felületi ellenállásuk az elektróda teljes bőrrel érintkező részén egyenletes, így nem okoznak irritációt. A technikai ruházatban az elektródák könnyen a kívánt helyre illeszthetőek és egyszerűen módosítható a pozíciójuk. Az elektródákhoz vezető kábelek egy rejtett alagútban futnak a ruhán belül, így nem akadályozzák a klienst a mozgásban és a gyakorlatok végrehajtásában.

Orvosi, rehabilitációs vagy terápiás célú felhasználásnál, a több egy időben alkalmazható, de külön szabályozható csatornának köszönhetően stimulálhatóak a nagyobb izomcsoportok, ezáltal serkentve a keringést és anyagcsere folyamatokat, ami jelentős javulást okozhat az inaktív beteg állapotában.