Gép előnyei

Az EF-1280 gép 12 független csatornával rendelkezik, biztosítva az elektródák pontos izomcsoportonként való elhelyezkedését, ezzel majdnem a teljes test izomzatának lefedését.
A speciális technikai ruházat szellőző, antibakteriális anyagból készül, ezzel garantálva a megfelelő higiéniát és az elektródáknak a megfelelő pozícióban tartását.
A kábelek a ruházaton belül helyezkednek el, a mozgást nem akadályozzák, a rugalmas pántoknak köszönhetően kényelmes a viselete.
Az technikai ruházatban 10 elektródapár található, egy elektródapár pedig csak egy izomcsoportot (vádli, combfeszítő, combhajlító, nagy farizom, mély hátizom, széles hátizom, hasizom, mellizom, bicepsz, tricepsz) mozgat meg, elkülönítve a hajlító és feszítő izmok „vezérlését”.
A végtagok izmaihoz külön jól szabályozható pántok segítségével kerülnek rögzítésre az elektródák.
Az edzés során fokozatosan erősödnek az impulzusok, ezzel elkerülve a hirtelen rántásszerű (áramütésszerű) érzetet.
Az impulzusok erőssége, mélysége, frekvenciája és ideje is külön szabályozható, ezzel még inkább személyre szabható beállításokat biztosítva.
Az impulzusok közti pihenő idő is állítható az edzettségi szinthez és a gyakorlatok sűrűségéhez igazodva.
Az SD dual technológiával előállított duplex hullámok csökkentik az izmok és idegek alkalmazkodását.
Az IST (Impulse-shift) technológiának köszönhetően teljes mértékben kiküszöbölődött a testen belüli áthúzások és interferenciák, ezáltal még biztonságosabbá téve a felhasználást.
A különleges, egyedi fejlesztésű FCPE elektródáknak köszönhetően, egyenletesen elosztva, a teljes izomfelületen fejti ki a hatást. A nagy felületnek és kiváló vezetőképességnek köszönhetően csökkenthető az egyes izomrészekre jutó stressz és növelhető az edzés hatásfoka.