Felhasználási területek

Rehabilitáció

Az EF-1280 eszköz segítségével végzett rehabilitáció során tehermentesített helyzetben történik a kezelés vezetett passzív és aktív gyakorlatokkal kombinálva. A klienssel történő rövid és hosszútávú kezelési terv egyeztetése után megkezdhető a kezelés a fokozatosság elve és a szakmai protokollok szerint.

Fitnesz

Az elektromos izomstimulációs módszer aktív gyakorlatokkal kombinálva segíti az izmok fejlődését és feszesítését, nem a kozmetikai kezelésekből ismert passzív technikáról van szó. Az elektromos izomstimulációval összhangban a technikai ruhában egyszerű gimnasztikai és erősítő gyakorlatokat végzünk, megtízszerezve az izomfejlesztés és a zsírégetés hatékonyságát, hatodára csökkentve a hagyományos edzőtermi edzés idejét.

Általánosságban elmondható, hogy a konditermi edzések során minden izomcsoport átmozgatására testtájanként nagyjából 15-20 percet szánunk, egy-egy gyakorlatból 3-4 sorozatot végzünk, ami 30-40 izom-összehúzódást eredményez.

Az elektro fitnesz tréningnél az összes izomcsoport edzése egy időben történik, és az elektromos impulzusoknak köszönhetően 30-40 mikro-összehúzódás történik másodpercenként az összes érintett izomban. A mikro-kontrakciókon felül végzett alapgyakorlatok ráerősítenek az izomstimulációra, ami kb. 36000 izom-összehúzódást eredményez a teljes testen - mindez 20 perc alatt.